Categorieën
Update

UPDATE 30/11/2020

Beste sectorgidslezer

Op het OCC van vrijdag 27 november 2020 werd aangekondigd dat de lockdown slechts enkele kleine versoepelingen krijgt. De situatie rond de lockdown zal op 15 januari herbekeken worden. Daarbij zal cultuur verder aan bod komen maar toch was er ook na dit OCC even tijd voor onze brede sector.

Er werd namelijk aangekondigd dat musea en tentoonstellingshallen hun museale werking mogen hervatten vanaf 1 december. In het bijhorende Ministerieel Besluit werd daarvoor dezelfde definitie gebruikt als vorige keer. Dat wil zeggen dat elke door de federale overheid of de deelstaten erkende instellingen hun museale werking onder voorwaarden terug mogen opstarten. Het is niet verplicht dit te doen, elke instelling moet voor zichzelf uitmaken of het financieel en praktisch haalbaar is.

Wij gaan er van uit dat de definitie van musea en tentoonstellingshallen net als vorige keer breed geïnterpreteerd mag worden. De vraag tot bevestiging ligt reeds bij het Kabinet-Jambon. Zij beloofden ons snel uitsluitsel na een kort onderzoek maar gaven ons alvast de ‘go’ om de oude communicatie onder voorbehoud van bevestiging reeds te publiceren. Die informatie is te vinden op de pagina ‘museale of tentoonstellingswerking’ op de Sectorgids. Voor meer informatie verwijzen we graag door naar FARO en hun tienpuntenplan.

Daarnaast zijn wij druk bezig met het voeren van gesprekken met de bevoegde instanties om onze protocollen af te stemmen op de nieuwe en komende situaties. Hoewel we voelen dat het nog even kan duren alvorens we terug publiek kunnen ontvangen, willen we goed voorbereid naar dat moment kunnen toeleven.

We houden jullie uiteraard op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen en resultaten van de gesprekken.

Houd het veilig.

Team Covexit