Categorie├źn
Update

UPDATE 28/07/2020

Beste sectorgidslezer

De verslechterende epidemiologische heeft de Nationale Veiligheidsraad doen terugkeren op zijn stappen. De cijfers gaan de slechte kant uit dus worden de teugels weer wat strakker in de handen genomen. Jammer genoeg brengt dat ook enkele verscherpingen mee voor het culturele veld.

Ten eerste zijn er enkele verscherpingen op nationaal niveau. De website is aangepast aan deze nieuwe realiteit. Vanaf 29 juli 2020 zijn evenementen tot nader order mogelijk voor maximaal 100 mensen indoor en 200 mensen outdoor. Voor zomerkampen, begeleide activiteiten, workshops en repetities verandert er niets zolang zij natuurlijk strikt volgens de maatregelen van de sectorgids plaatsvinden.

De komende periode wordt ook het lokaal niveau heel belangrijk aangezien lokale overheden zelf strengere maatregelen kunnen opleggen in het geval van een (besmettings)uitbraak. Wij hebben de lokale overheden gevraagd om ons op de hoogte te houden van eventuele eigen maatregelen op vlak van cultuurbeleving. Alle informatie die binnenloopt, verzamelen wij op een nieuwe pagina die steeds up to date gehouden zal worden. De maatregelen voor stad Antwerpen bijten alvast de spits af.

Ten slotte roepen we iedereen op om niet laks te zijn met de maatregelen. Niet bij het organiseren maar ook niet bij het bezoeken van evenementen. We zijn professionelen die veilige events op poten zetten waar mensen zonder zorgen maar met de juiste begeleiding naartoe kunnen komen.

Zorg goed voor elkaar.