Categorieën
Update

UPDATE 28/05/2021

Beste Sectorgidslezer

Iets later dan aangekondigd maar… De website van sectorgids kreeg een grondige update naar aanleiding van het zomerplan dat door het Overlegcomité op 11 mei aangekondigd werd. Samen met jullie hebben we lang moeten wachten op de publicatie van een MB waarin de – toen zeer vage – modaliteiten uitgeklaard werden. Dat MB ligt momenteel bij de Raad van State maar op basis van verschillende betrouwbare bronnen kunnen wij vandaag heel wat informatie presenteren.

De essentie van die informatie zit vervat in een schema dat bij een bezoek aan de website meteen zichtbaar is en steeds geüpdatet zal worden met de laatste informatie. Het schema geeft aan wat mogelijk is op de verschillende gecommuniceerde data en dit qua publieksaantallen, configuraties en specifieke voorwaarden. Het is de backbone van de zomer qua evenementen. Alle door een MB bevestigde informatie is daarin vetgedrukt. Alle nog door een MB te bevestigen – maar uiterst waarschijnlijke – informatie is schuingedrukt

Voor de publieke werking werden de pagina’s ‘Zitplan’ en ‘CIRM/CERM’ toegevoegd als extra leidraden. Onder de sectie artiesten werden er ook belangrijke wijzigingen aangepast. Zo zal het vanaf 9 juni weer mogelijk zijn om te repeteren met niet-professionelen en vrijwilligers. Ook de verklaring op eer voor bewegingsgerelateerde kunsten zal vanaf 9 juni niet meer noodzakelijk zijn door een nieuwe interpretatie van het komende MB.

Goed nieuws over de schoolvoorstellingen: vanaf 1 juni zal het mogelijk zijn om terug meerdere klasgroepen bij een voorstelling te ontvangen. De groepen mogen wel niet met elkaar in contact komen dus er moet afstand ingebouwd worden tussen hen in de zaal.

Ten slotte betekent deze grote update een keerpunt in het werk van Team Covexit. Na 14 maanden werk op verschillende fronten, veel getrek en geduw en veel ‘maar’ en ‘als’-en kijken we stilaan uit naar een permanent kader waarbij de website van Sectorgids als autonome tool blijft bestaan waarbij een uitgebreide FAQ op basis van de reeds binnengekomen vragen centraal zal staan. Het beantwoorden van sectorvragen zal daarom vanaf 1 juli stoppen. Uiteraard zal team Covexit de website blijven updaten met de laatste maatregelen die na een OC of bij verschijnen van een MB ontstaan en zullen deze ook steeds gecommuniceerd worden via de nieuwsbrief. Het beleidswerk blijft uiteraard ook verder lopen achter de schermen. Maan iedereen in de sector dus zeker aan om zich in te schrijven op deze nieuwsbrief.

Er komt nog een reeks webinars aan in samenwerking met verschillende partners waarbij het kader voor de zomer uitgelicht wordt en er ruim de tijd is voor vragen. Data worden later gecommuniceerd via de verschillende partners.

Dit is ook het ideale moment om ons Kernteam en alle verschillende stakeholders te bedanken voor de goede samenwerking de afgelopen 14 maanden. Samen zijn we tot dit prachtige resultaat gekomen.

En jullie allemaal bedankt voor de bemoedigende woorden op moeilijke momenten, de vele vragen die ons aantoonden waar er nog op gewerkt moest worden en het begrip als ook wij het even niet wisten. Dit alles was en is een bevestiging van hoe fantastisch onze sector is.

Warme groeten

Team Covexit