Categorie├źn
Update

UPDATE 24/07/2020

Beste sectorgidslezer

Iedereen voelde het min of meer aankomen maar de Nationale Veiligheidsraad zette gisteren de eerder aangekondigde versoepelingen van Fase 5 (vanaf 1 augustus) voor onbepaalde duur on hold. De vroegste datum van versoepeling wordt 1 september, al hangt dat natuurlijk samen met de evolutie van de besmettingscijfers.

Daarnaast deelden de beleidsmakers nog enkele kleine verscherpingen mee. Zo wordt een mondmasker verplicht op alle drukke plaatsen. Daar worden culturele evenementen bij gerekend. Dat betekent dat een mondmasker zowel binnen als buiten verplicht wordt. Eventuele verdere verfijning van deze maatregel communiceren wij natuurlijk meteen.

Ook de horeca kan niet verder doen zoals ze bezig zijn. Dat is niet onbelangrijk voor onze sector, aangezien elke vorm van horeca – dus ook de bars bij culturele evenementen – dezelfde regels moet volgen. Er geldt een registratieplicht waarbij het e-mailadres van klanten opgevraagd moet worden en een mondmasker is verplicht bij elke circulatie waarbij de klant zijn of haar tafel verlaat.

Onze website is ondertussen – als enige, dare we say – volledig aangepast aan deze nieuwe toestand. We maken daar een zaak van omdat we willen dat iedereen steeds op de beste manier met de geldende maatregelen aan de slag kan in de hoop dat evenementen zo geen superspreaders worden. Wij hebben een van de sleutels tot de besmettingscijfers in handen en kunnen/mogen daar niet onverantwoord mee omspringen. Blijf vooral organiseren en presenteren maar blijf het met de grootste (voor)zorg doen.

Let’s keep on getting together. Op anderhalve meter. Met een mondmasker.

Fijn weekend!