Categorie├źn
Update

UPDATE 23/10/2020

Beste sectorgidslezer

Zonet gaf het Overlegcomit├ę een persconferentie waarin dieper ingegaan werd op nieuwe maatregelen voor onze sectoren. Deze maatregelen zijn deel van de brede strategie van de federale overheid om even de pauzeknop in te drukken en de 4 prioriteiten (zorg, scholen, bedrijven, mentaal welzijn) te vrijwaren.

Voor onze sectoren betekent het dat de maximumcapaciteit bij evenementen wordt geplafonneerd op 200 personen. Dit geldt voor alle infrastructuren en soorten evenementen, binnen of buiten. De verkregen uitzonderingen via CIRM worden opgeschort tot en met minstens 19/11. Daarna volgt een evaluatie.

Bij deze tijdelijke maximumcapaciteit moet steeds rekening gehouden worden met anderhalve meter afstand rondom nauwe contacten. De bubbels worden daarbij beperkt tot gezin + 1 nauw contact. In de loop van de dag verwachten we verheldering rond deze principes.

Het mondmasker blijft verplicht en ook het verbod op eten en drinken tijdens een evenement blijft van kracht. Deze maatregelen waren al van kracht.

Bij het organiseren van evenementen maar ook bij het werk achter de schermen blijven daarnaast natuurlijk alle maatregelen van kracht die in de sectorgids opgenomen zijn. Als die strikt gevolgd worden, helpen we mee aan de daling van de cijfers en een terugkeer naar een uitgebreidere werking.

Deze maatregelen gaan vandaag in en blijven minstens tot en met 19/11 van kracht. Provinciaal kunnen de maatregelen opgeschaald worden. Het komende Ministerieel Besluit zal ons inzicht geven in de precieze specificaties van de maatregelen. Wij staan in contact met het kabinet en de administratie om verder af te stemmen en alles zo helder mogelijk te krijgen. We brengen jullie daar vandaag hopelijk nog nieuws rond.

We bevinden ons in een nationale crisis en dat vergt nationale solidariteit. Ook wij roepen op om goed te zorgen voor jezelf en de collega’s rondom je. Onze sectoren zijn momenteel kwetsbaar maar kunnen een mooie rol vervullen in deze nationale crisis, zelfs binnen de opgelegde maatregelen.

De komende periode gaan wij verder met het afstemmen van de protocollen om een duurzaam langetermijnkader te ontwikkelen.

Blijf de regels goed volgen en blijf op een veilige manier cultuur verspreiden.

Groeten