Categorie├źn
Update

UPDATE 10/07/2020

Beste sectorgidslezer

Net als jullie vernamen wij gisterenavond het nieuws dat mondmaskers verplicht worden vanaf morgen (zaterdag 11 juli 2020) in bepaalde situaties. Enkele van die situaties hebben natuurlijk rechtstreeks betrekking op onze sector. Het gaat hier om concert- en theaterzalen, musea, bioscopen en andere culturele ontmoetingsplaatsen.

Het is nog wachten op de publicatie van het Ministrieel Besluit in het Staatsblad om het officieel te maken. Doorheen de dag spraken wij verschillende instanties aan op zoek naar precisering van deze nieuwe maatregel en uit die gesprekken besluiten wij voorlopig het volgende:

Het mondmasker is verplicht…

  • voor alle bezoekers en werknemers van evenementen in binnenlocaties. Pas op; een tent wordt ook gezien als binnenlocatie, zelfs wanneer alle zijkanten open staan.
  • bij buitenlocaties in situaties waar de anderhalve meter niet aangehouden kan worden (smalle doorgangen, in- en uitgangen etc).

Het is dus niet zo dat het mondmasker gebruikt kan worden als middel om voor lange tijd de afstand tussen mensen te verkleinen. Social distancing blijft regel nummer een. Daarnaast blijft het mondmasker nog steeds verplicht bij buitenevenementen waar luide versterkte muziek gespeeld wordt en de organisator van oordeel is dat dit het publiek aanzet tot meezingen en/of roepen.

Deze informatie is overal in de sectorgids aangepast. Het gaat daarbij vooral om de informatie onder het kopje ‘PUBLIEK’. Uiteraard moeten reeds opgemaakte draaiboeken aangepast worden aan deze nieuwe maatregel.

Ten slotte geven wij graag mee dat wij vanaf maandag in permanentiemodus gaan. Wij blijven de situatie natuurlijk opvolgen en ook vragen zullen nog beantwoord worden. Dat zal echter wel wat langer duren maar het antwoord op zo goed als alle vragen is vindbaar op de website. De zoekfunctie kan de zoektocht aanzienlijk makkelijker maken en in de FAQs staan veel losse vragen en antwoorden die we eerder al beantwoordden.

Fijne zomer aan iedereen, succes met alle evenementen. We ontmoeten jullie daar graag, met een pint en op gepaste afstand.

Zorg goed voor jezelf, je collega’s en je publiek.