Categorieën
Update

UPDATE 08/06/2020

Sinds maandag 8 juni is fase 3 van de federale versoepelingsfases van start. Vanaf dan is alles toegelaten behalve wat verboden is – al is dat te simpel om waar te zijn. Bij niet-verboden zaken moet je natuurlijk steeds rekening houden met de ‘zes gouden regels’ waarbij social distancing en (hand)hygiëne nog steeds voorop staan. 

Onze sector krijgt eindelijk wat perspectief aangereikt. We geven jullie graag mee wat er verandert en wat er aan zit te komen in volgende fases.

FASE 3:
Repeteren is weer toegestaan en dat voor iedereen. Daarbij is het natuurlijk immens belangrijk om te allen tijde de afstand van anderhalve meter te respecteren, strikte hygiënische maatregelen te nemen en extra voorzichtig om te springen bij zang, blaasinstrumenten en contact tussen artiesten.
– De horeca mag weer open. Daar horen ook de cafés en restaurants bij die verbonden zijn aan een cultuurorganisatie. Daar zijn wel strenge regels aan verbonden.
– Reizen wordt vanaf 15 juni weer mogelijk. Dat zet de deur open om te touren. Of dat mogelijk is hangt af van het ontvangend land. Hun grenzen moeten natuurlijk ook open zijn. Daarnaast zullen er daar mogelijk andere maatregelen gelden.

Fase 4 die op 1 juli van start gaat brengt het publiek (in groepen van maximaal 200 man) terug naar onze activiteiten. Momenteel werken we met de beleidsmakers aan de laatste details en verfijning om zo op een veilige en goede manier op te starten. Daarnaast blijven we ijveren voor aangepaste social distancing-regels voor specifieke disciplines zoals dans, muziek en theater.