Categorieën
Update

UPDATE 07/05/2021

Beste Sectorgidslezer

Nadat het OC op 23 april de grote lijnen van het buitenplan aankondigde, zijn nu met de publicatie van het bijhorende MB ook de specifieke modaliteiten duidelijk die vanaf morgen (8 mei) van toepassing zullen zijn op activiteiten binnen dit buitenplan.

Voor onze sector is het vanaf 8 mei mogelijk om evenementen te organiseren in de openlucht voor een publiek van maximum 50 mensen. Naast de gekende preventiemaatregelen uit de Sectorgids zijn volgende modaliteiten van toepassing:

  • Het gaat hier om een volledig zittend publiek
  • Er is voorafgaande toelating van de bevoegde gemeentelijke overheid nodig aan de hand van CERM
  • Mondmaskers zijn verplicht. 
  • In overeenstemming met het horecaprotocol mag er drank en eten geconsumeerd worden. Hiervoor mag het mondmasker kortstondig afgenomen worden. 
  • De afstand tussen de verschillende bubbels moet anderhalve meter bedragen.
  • De bubbels zijn gebonden aan de geldende bubbelregels voor nauwe contacten.

Pas op: een horecaterras dat meer dan 50 mensen kan ontvangen, kan enkel een culturele act presenteren als het volume onder 80 dB blijft. Indien dit wordt overschreden, wordt het terras gezien als een plaats waar een cultureel evenement plaatsvindt en moet de maximumcapaciteit gehandhaafd worden.

Voor buitenactiviteiten in georganiseerd verband wordt de leeftijdslimiet van 18 jaar opgeheven. De activiteiten mogen worden georganiseerd voor groepen van maximaal 25 personen, begeleiders niet meegeteld. Voor kinderen tot en met 12 jaar mag dit binnen voor groepen van maximum 10. De activiteiten mogen enkel plaatsvinden zonder publiek.

Naast de nodige aanpassingen aan de website om aan deze nieuwe maatregelen tegemoet te komen, werden de afgelopen week nog enkele zaken aangepast. Zo werden de regels voor privélessen toegevoegd aan de pagina over cultuureducatieve activiteiten en kreeg de pagina ‘touren’ een update omtrent het absoluut inreisverbod voor reizigers uit India, Brazilië en Zuid-Afrika. De uitzondering op reizen door professionele cultuurwerkers geldt hier namelijk niet.

Op dinsdag 11 mei komt het OCC samen om het kader van de heropstart van onze sector voor de komende maanden af te kloppen. Na het OCC zal hierover gecommuniceerd worden aan de hand van een nieuwsbrief. Later op de maand volgen dan enkele webinars waarop wij het kader en de maatregelen zullen duiden. Informatie volgt!

Geniet (verantwoord) van een terrasje of culturele activiteit en tot dinsdag!

Team Covexit