Categorie├źn
Uncategorized

UPDATE 29/10/2021

Beste sectorgidslezer,

Met dank aan onze partner cult! een belangrijke correctie op de update die we gisteren (28/10) uitstuurde: de uitbreiding van CST voor evenementen met meer dan 200 personen binnen en 400 personen buiten zal al vanaf vandaag (29/10) gelden. Daarvan kregen wij net de bevestiging. Hieronder nog een kort overzicht van wat dat precies inhoudt. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen activiteiten of evenementen, de regels hieronder gelden dus voor beiden.

  • Bij evenementen of activiteiten met minder dan 200 personen binnen of 400 personen buiten zijn er geen maatregelen van kracht tenzij lokaal wordt beslist om ook voor die evenementen CST toe te passen.
  • Bij evenementen of activiteiten met meer dan 200 personen binnen of 400 personen buiten kan je CST toepassen. Pas je dat niet toe, dan maak je gebruik van CIRM/CERM en zijn er wel maatregelen van kracht.
  • Organiseer je iets met meer dan 3000 personen binnen of 5000 personen buiten, is CST verplicht.

Daarnaast geven we graag mee dat het koninklijk besluit geen notie meer maakt van sancties of dreiging tot sluiting bij het overschrijden van de vooropgestelde ventilatienormen. Ze formuleren wel aanbevelingen (actieplan, norm van 900ppm, verdere aanbevelingen boven 1200ppm).

Deze namiddag volgt normaal gezien ook een Vlaams decreet rond de toepassing van het CST, we houden jullie verder op de hoogte in het geval daar nieuwe zaken in te lezen zijn.

Warme groeten,

Team Covexit