Categorieën
Uncategorized

UPDATE 22/12/2021

Beste sectorgidslezer,

Vandaag, 22 december 2021, heeft het Overlegcomité besloten: 

  • om verder te verstrengen en alle zittende binnenactiviteiten te verbieden. Ook kleine concerten en voorstellingen met minder dan 200 bezoekers en bioscopen moeten de deuren sluiten. 
  • dat er voor buitenevenementen – waaronder culturele voorstellingen – geen tenten mogen gebruikt worden. Er komen nog strikte regels rond publieksdichtheid en crowd-control. 
  • dat musea en bibliotheken wel open kunnen blijven. 

Deze beslissingen gaan in op zondagochtend 26 december en zijn voorlopig van kracht tot 28 januari 2022. Het volgende overlegcomité is voorzien begin januari 2022.

Met deze beslissing is publiek binnenlaten in de hele kunstensector voorlopig niet meer mogelijk. Professioneel werken achter de schermen kan ons inziens wel nog. De regels i.v.m. telewerk worden volgens onze informatie niet aangepast. We laten beide nog bevestigen. 

Ook zoeken we de komende dagen uit wat het inhoudt voor schoolvoorstellingen en extra- muros-activiteiten die doorgaan binnen het curriculum tijdens de eerste dagen na de kerstvakantie. Voor activiteiten met kinderen en jongeren in de vrije tijd vernemen we dat overnachtingen tijdens kampen niet kunnen. We raden je aan de regels van het jeugdwerk te volgen: zie www.ambrassade.be 
Een overzicht van de steunmaatregelen voor onze sector vind je op de site van Cultuurloket.

Warme groeten,

Team Covexit