Categorieën
Uncategorized

UPDATE 13/10/2021

Beste sectorgidslezer,

In het recentste samenwerkingsakkoord staan enkele aanpassingen rond het gebruik van een Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen en Brussel:

  • CST is vanaf nu verplicht vanaf 16 jaar, in plaats van 12 jaar.
  • Een positieve coronatest zal geen toegangsticket opleveren op basis van CST voor een periode van 11 dagen.
  • We willen ook benadrukken dat CST niet mag opgevraagd worden voor personeel, artiesten of vrijwilligers. Ook binnen het onderwijs mag CST niet toegepast worden. 

Binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal er vanaf 15 oktober strenger omgegaan worden met CST (volgens de politie-ordonnantie van 8 oktober):

  • In Brussel wordt het gebruik van CST vanaf 15 oktober uitgebreid naar alle voorzieningen die behoren tot de culturele, feestelijke en recreatieve sector. Volgens het uitvoerend samenwerkingsakkoord vallen de volgende voorzieningen hieronder: schouwburgen, concertzalen, music-halls, cabarets en andere accommodaties voor podiumkunst, culturele centra en multifunctionele zalen ten behoeve van culturele activiteiten, indoor circus, cinema’s en musea.

Ter herinnering: het gebruik van CST is in Brussel verplicht voor alle evenementen en activiteiten met meer dan 50 personen binnen en meer dan 200 personen buiten.

Warme groeten,

Team Covexit