Zitplan

Hieronder staan richtlijnen voor de distanced seating arrangements waaraan voldaan moet worden. Het is aan iedere organisator om na te denken over hoe hij/zij de zaal/locatie het veiligste vult. Denk daarbij ook aan het organiseren van de in- en uitstroom van publiek met respect voor social distancing.

Door het verplicht dragen van mondmaskers kan de afstand bij een zittend publiek worden teruggebracht tot één meter (bij afwezigheid van vaste stoelen) of tot één stoel tussen elke persoon of bubbel (in infrastructuur met vaste stoelen). De tussenrij kan gebruikt worden.

Bij een staand publiek van bubbels aan statafels kan de afstand bij het verplicht dragen van een mondmasker teruggebracht worden naar één meter.

Neem contact op met je ticketingservice om te vragen of zij tools hebben die je kunnen helpen bij het maken van de puzzel. Zo heeft Ticketmaster bijvoorbeeld ‘Return To Live’, een aanpassing in hun systeem dat bubbelseating vanzelf berekend.

Zitplaatsen
  • Het is toegestaan aan mensen uit dezelfde bubbel om naast elkaar te zitten.
  • Bubbels moeten langs alle kanten op één meter/een stoel van elkaar gescheiden zijn.
  • Mondmaskers zijn tot nader order in elke opstelling verplicht.
  • Het contact tussen bubbels onderling moet te allen tijde vermeden worden.
  • Houd bij het berekenen van de capaciteit rekening met de aanwezige sanitaire voorzieningen. Voorzie een plan om drukte op dergelijke plaatsen te vermijden.
  • Werk een goede onthaalprocedure uit voor het vullen en legen van de zaal/locatie.
  • Pas de ticketsystemen aan aan deze nieuwe realiteit.
  • Als er een balkon aanwezig is, mag dit gebruikt worden op voorwaarde dat de toeschouwers altijd op een meter (met mondmasker) of anderhalve meter (zonder mondmasker) van de balustrade zitten. Als de afstand kleiner is dan een meter, moet de eerste rij vrijgelaten worden om zo de afstand te creëren of kan een plexischerm gebruikt worden om de verspreiding van speekseldeeltjes tegen te gaan.