Workshops

Onderstaande maatregelen zijn van toepassing in fase GEEL vanaf 1 september. Het veranderen van fase kan eventueel implicaties hebben op deze maatregelen. Zie op de pagina van kleurcodes.

Hieronder kun je een handig overzicht bekijken/downloaden dat als eerste wegwijzer kan dienen bij het vinden van de te volgen maatregelen.

Workshops voor volwassenen, georganiseerd in een professionele omgeving met professionele deelnemers, worden met dezelfde voorzichtigheid benaderd als het gebeuren op het podium zoals beschreven in de punten ‘Specifieke maatregelen op het podium voor muziek, zang en koren‘ of ‘Specifieke maatregelen op het podium voor dans, ballet, theater, woord en andere bewegingsgerelateerde kunsten‘ afhankelijk van het programma.

De maatregelen voor workshops voor amateurkunstenaars zijn vastgelegd in de huidige versie van het basisprotocol cultuur. Het komt er op neer dat ze de maatregelen van de professionelen volgen indien ze professioneel omkaderd zijn. De limiet van deelnemers ligt op 50.

Workshops enkel voor kinderen zijn onderhevig aan de regelingen zoals vastgelegd in het protocol ‘Kunsteducatieve en artistieke projecten voor jongeren en kinderen’.

Dit betekent concreet dat het creëren van bubbels tijdens een workshop mogelijk is voor workshops waar social distancing niet mogelijk is zoals beschreven in ‘specifieke maatregelen op het podium voor dans, ballet, theater, woord en andere bewegingsgerelateerde kunsten‘. 

Workshop voor muziek, zang en koren worden dus strenger aangepakt zoals beschreven in ‘specifieke maatregelen op het podium voor muziek, zang en koren‘ behalve wanneer het over kinderen gaat jonger dan 12 jaar. Het creëren van bubbels met volwassenen is hier niet aan de orde.